Het verhaal van Rhiannon

Een aantal jaren geleden begon ik met het maken van deze site. Iemand had mij uitgelegd hoe het werkte en op een avond ging ik het proberen. En tot mijn grote verbazing....jawel hoor, het lukte, opeens had ik een site. "Uw website is nu aangemaakt," stond er. "Geef nu uw domeinnaam op." Ja, daar had ik eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Maar ik durfde niet te stoppen, bang dat ik was dat hetgeen ik tot dan had ingevoerd, weer ineens verdwenen zou zijn. De namen die ik snel bedacht en invoerde, bleken al bestaande domeinnamen te zijn. Wat nu? Naast mij op mijn bureau lag een boekje over godinnen. Ik schoof het opzij en het viel open bij de godin Rhiannon. Ik las het verhaal en wist meteen dat het zo moest zijn.....Rhiannondierentolk zou mijn domeinnaam worden. En wel om de volgende redenen. In de naam Rhiannon zit mijn eigen naam 'Ria' en de eerste twee letters van Rhiannon zijn mijn initialen 'RH' van Ria Huiding. Bovendien ben ik een echte paardenvrouw en wordt zij gezien als de beschermvrouwe van de Welsh Cob paarden.En de legende over haar is prachtig en.....natuurlijk de muziek gemaakt over haar. Het prachtige nummer dat iedereen kent: Rhiannon van Fleetwood Mac! Zo ben ik dus aan de naam Rhiannondierentolk gekomen.

De legende van Rhiannon wil ik je niet onthouden en staat hieronder.

HET VERHAAL VAN RHIANNON                                                                                        In de Andere Wereld wordt elk jaar op de vooravond van de Keltische lente door een grote klauw een veulen gestolen uit de stal van een man genaamd Tierron. Hij besluit meteen achter de dief aan te gaan. Hij haalt het veulen terug en vindt bij terugkeer in zijn stal een in een deken gewikkelde baby, een jongetje.                                                                 Hij neemt de baby op als zijn eigen zoon en de paarden worden de beste vrienden van het kind. Maar wanneer het ventje groter wordt beseft Tierron dat dit kind de ontvoerde zoon is van de godin Rhiannon en hij brengt hem bij zijn moeder terug.                                   Na de ontdekking dat haar zoontje verdwenen was is Rhiannon destijds door de verzorgsters van de baby ten onrechte ervan beschuldigd het jongetje te hebben opgegeten. Ze werd ertoe veroordeeld zeven jaar bij de poort van de ridderzaal te blijven staan en iedereen die naar binnen wilde aan te bieden hen op haar rug naar binnen te dragen. Ook moest ze aan iedereen die maar wilde luisteren haar verhaal vertellen. Wanneer haar verloren zoon haar tenslotte wordt teruggebracht zegt Rhiannon: " Eindelijk is mijn verdriet voorbij." Ze noemt de jongen dan Pryderi, wat 'verdriet' betekent.

Rhiannon is een godin van de Welshe stammen die een wit paard berijdt en de gedaante kan aannemen van een paard dat sneller is dan alle andere.                                                   Zij wordt dikwijls afgebeeld als goddelijke merrie, vergezeld van meerdere veulens. Zij staat in verbinding met de Andere Wereld door de drie magische vogels die altijd om haar heen zijn.

Opmerkingen

25.03.2015 17:31

Corrie

Geweldig dat alles zo bij elkaar kan komen he Ria, geweldige site hoor !